Yaz her ne kadar göz kırpıp kaçsa da trendleri vitrindeki yerlerini çoktan aldı. Yazın coşkusu çiçeği böceği sarmışken bu coşkuyu birazda dolabımızda yaz modasına yer açarak kıyafetlerimize de hissettirelim. Alışverişlerimizde yaz modasını yakalamak için dünya trendlerine ve bu trendleri tesettürle nasıl birleştirebiliriz bir göz atalım. Tesettür markaları kendi stiline göre yaz modasını sunarken bizde dünya trendlerini koleksiyonlarına ne kadar yansıtmışlar inceleyelim. 

KUMAŞLAR: Denim, Süet, Şifon, Mesh olarak karşımıza çıkarlar. 

  • Denim, hem rahatlığı hemde renk ve modellerle çoğunlukla kolay uyum sağlamasıyla kombini pratik olmasından moda olsun olmasın genelde kullanılır.
  • Süet, yazın sıcak dolayısıyla kıyafetlerde çok tercih edilmese de yelek, ayakkabı, çantaya ayrı bir şıklık katıyor.                      
  • Şifon içi gösterdiğinden Mesh ise delikli olduğundan  tesettürde pek yer almasa da bazı elbise, yelek ve tunikler de detay olarak kullanıldığında kıyafete başka bir hava katıyor.

collage

DESENLER:  Büyük çiçek desenleri, Büyük puantiyeler, Monokrom, Potikareler ve enine boyuna çizgiler göze çarpıyor.              

  • Büyük çiçek desenlerine ve büyük puantiyeler, tesettür koleksiyonlarda fazla yer almıyor. Genelde küçük boyutlarda çiçek ve puantiye desenlerine rastlıyoruz. Büyük  puantiyelerin büyük bedenlerde olması ise beni şaşırttı. Beden büyüdükçe desen küçülmesi gerekir ama tesettürde tam tersi olmuş.
  • Siyah ve beyazın dans ettiği monokrom güzellik ve Piknik örtüsünden esinlenilen potikareler de bu yılın en beğenilen desenleri arasında.

collage

MODELLER: Kimonolar ve obiler, Culottes, Solopet, Polo yaka, Militer, Gömlek elbiseler, Uzun yelekler, Pinstripes ve Oversized  ceketler bu yazın modelleri arasında.

  • Boyu biraz kısaltılmış bol pantolonlar yani culottesler yazın en rahat modeli. Kısalığını çok abartmadan hatta hiç kullanmadan bol pantolonlar tesettürlüler içinde yaz modasının vazgeçilmezleri arasında.
  • Kaç yıldır tunik olarak tesettür modasında var olan gömlek elbiseler ise 2015 yazında da  tesettürün vazgeçilmezlerinden biri olmaya devam ediyor.
  • Uzak doğundan esinlenilerek tesettüre de kazandırılan kimonolar ve obi kemerlerini tunik tarzında tesettür markalarında bolca bulabilirsiniz.                                                              
  • Solopetler yani  bahçıvan tulumları tesettür markalarında pantolon şeklinde bulamasanız da başka koleksiyonlar da tuniklerle kombin yapacağınız modeller bulabilirsiniz. Tesettürde ise şalvarlı veya elbise şeklinde salopetler karşımıza çıkıyor.
  • Polo yakalar bu yıl tesettürde çok karşımıza çıkmasa da bazı tunikler de varlığını koruyor.
  • Militer yani üniformalara ise tesettürde rastlamadım. Sadece bazı modeller üniforma olmasa da kumaşları kamuflaj şeklinde karşımıza çıkıyor. 
  • Pinstripes ve oversized erkek tarzı ceketler bu yıl moda olsa da tesettür vitrinlerinde pek varlık göstermiyor.

collage

RENKLER:  Lacivert, Sarı, Beyaz, Haki rengi ve Parlak kırmızı özellikle de Mavi ile konsant oluşturulmuş kırmızı koleksiyonların öncelikli renkleri  olsa da diğer yaz renklerine de rastlamak mümkün. Eskiden bir renk moda oldu mu tüm vitrinler o renge resmen boğulurdu. Zamanımızda ise kişi sadece kendine yakışan rengi  tercih ettiğinden sanırım vitrinlerde çoğu rengi bulabiliyoruz.                                                                                                      

  • Sadece lacivert tercih edebileceğiniz gibi pembe ve beyazla da şık kombinler yapabilirsiniz.                                                          
  • Yaz güneşini andıran sarı bu yazın en gözde rengi her vitrinde her markada bulabilirsiniz.                                                                    
  • Beyaz yazsız yaz beyazsız olamaz. Beyaz her ne kadar kışında kullanılsa da yazın başka güzel. Baştan aşağı beyaz giyerek de sevdiğiniz herhangi bir renkle de kombin yaparak da yaz modasını yakalayabilirsiniz. 

collage

DETAYLAR: Püskül, Şifondan yapılmış tüyler, Beyaz dantel elbiseler, Etek üstüne etek giymek ve Retro yani Fransa’nın nostaljisi anlamında bizim 70’ler.

  • Beyaz dantel elbiseler rengiyle saflığı danteliyle şıklığı bir arada sunuyor.                                                                                            
  • Tesettürde yelek ve pardesüler de rastladığımız püsküller özellikle çanta ve ayakkabılar da sıkça karşımıza çıkıyor.                  
  • Tüyler ise tesettürde yok. Bence de tesettüre çok yakışacak gibi durmuyor.                                                                                              
  • Etek üstüne etek giymeyi kim tercih eder bilemem ama pantolon üstüne etek olsa sanki daha hoş olur gibi.                                    
  • Bu yazın diğer bir modası ise 70’ler, beğenenler alternatif olarak o yılları da kombin ederek anabilir. Romantikliği sevenler için çingene stilinden gelen Bohem elbiseler, özgürlük isteyenler için platform sandaletler, İspanyol paçalar, yamalı Jean’ler bu yazın trendleri arasında.

collage                                  

Yorum Yap


CAPTCHA Image
Reload Image